ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ  ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Ευρωπαϊκό έργο Γλώσσες για Ειδικούς Σκοπούς – Γλωσσικά Κέντρα για την Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια συνεργασία του Συλλόγου του Μουσείου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Τα εντατικά ολοήμερα σχολεία σχετίζονταν με τις φυσικοχημικές πτυχές της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και διήρκεσαν τέσσερις μέρες.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στην αγγλική και κυρίως στη γαλλική γλώσσα, με  παράλληλη απόδοσή τους στην ελληνική, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Τα σχολεία ξεκίνησαν με παρουσίαση από την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ε. Βαρέλλα, καθηγήτρια Α.Π.Θ και χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συλλόγου ΛΙΜΛ κ. Εύη Παπαχατζοπούλου. Εν συνεχεία η κ. Εύη Μποτσαροπούλου, εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Λάρισας 2021, παρουσίασε την υποψηφιότητα της πόλης μας, καθώς η δράση αυτή ήταν αφιερωμένη από το Σύλλογο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στην υποψηφιότητα της Λάρισας. Ακολούθησε καλωσόρισμα και ξενάγηση από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού με παράλληλη μετάφραση στα γαλλικά από την διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα από την κ. Ε. Φωλίνα και στο Αρχαίο Θέατρο από τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

Όλες οι υψηλού επιπέδου διαλέξεις ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Εισηγητές ήταν οι: Ε. Βαρέλλα,  Ε. Κουτούλη, B. Whiddon, N. Cebron, B. Cunja, S. Ridolfi, Ι. Κόζαρης, Ε. Παυλίδου, Β. Μέλφος, Κ. Κακάβας και Δ. Τσίποτας.

Στην τελετή λήξης που έγινε στο χώρο του Μουσείου, απονεμήθηκαν Πιστοποιήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ