ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΛΙ Ο “ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ”

Στη φυλακή οδηγείται και πάλι ο επονομαζόμενος και “Έλληνας βαρόνος της κοκαΐνης” Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο Αγγελόπουλος ή “χοντρός” όπως είναι γνωστός στις Αρχές, συνελήφθη στους Νέους Πόρους Πιερίας

όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για τον εγκέφαλο του μεγαλύτερου κυκλώματος κοκαΐνης στην χώρα μας και κατηγορούμενου ως οργανωτή της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το πλοίο Africa 1, η οποία αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2004.

Το Βήμα αναφέρει ότι η σύλληψη έγινε μετά από κοινοποίηση -με χαρακτηριστική όμως καθυστέρηση- στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας απόφασης τμήματος του Αρείου Πάγου (η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2015) με την οποία ζητείτο η επανάληψη της δίκης του, που είχε γίνει το 2011 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Στη δίκη αυτή του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και του επιβλήθηκε κάθειρξη 22 ετών.

Η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα στην δευτεροβάθμια ποινή άργησε να εκδικαστεί αφού αναβλήθηκε δύο φορές και τελικώς η εκδίκαση έγινε το Σεπτέμβριο του ΄14. Η απόφαση κοινοποιήθηκε 8 μήνες μετά και η αστυνομία ενημερώθηκε δύο μήνες αργότερα Ο Αγγελόπουλος που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του καλοκαιριού έχοντας εκτίσει 11 χρόνια από την ποινή του.

lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ