ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΣΙΔΕΡΙΕΣ»

Με 6.500 συμμετοχές στη σελίδα «Να σταματήσουν οι σιδεριές έκτρωμα στο λόφο του Φρουρίου» μάλλον  απογοητευμένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι διοργανωτές από τη σημερινή ανταπόκριση των Λαρισαίων, αφού στην πλατεία Λαμπρούλη  έδωσαν το παρών ελάχιστοι,

εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο έργο «Βιοκλιματικής Ανάπλασης» της περιοχής και τις περίφημες πλέον σιδηροκατασκευές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό τη σημερινή συγκέντρωση δεν έλειψαν οι κκ Νασιώκας  και Διαμάντος  ως επικεφαλής των παρατάξεών τους, ενώ τη Ρένα Καραλαριώτου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργάκης.

Επιφυλακτικοί οι Νασιώκας-Γεωργάκης  τόνισαν ότι «αφουγκράζονται την κοινωνία που μιλά για μια αντιαισθητική κατασκευή»  και θα τοποθετηθούν μετά και την εκτενή συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ κάθετα αντίθετος στο έργο επικαλούμενος μάλιστα και την πρώην ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΤΕΕ εμφανίστηκε ο Ντίνος Διαμάντος.

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα μιας ομάδας της οποίας είμαι μέλος και δηλώνω απερίφραστα ότι το έργο προσβάλλει την αισθητική και τη νοημοσύνη μας! Το έργο είναι αυθαίρετο και οι σιδεριές πρέπει να φύγουν», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του επικεφαλής της Νέας Λάρισας.

Τέλος την αντίθεσή τους στο έργο εξέφρασαν και εκπρόσωποι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου  κ. Ιγνατίου δηλώνοντας συμπαραστάτες  στον αγώνα των πολιτών και ζητώντας την απομάκρυνση των κατασκευών «που χαλούν την αισθητική σε ένα μέρος όπως ο λόφος του Φρουρίου και ο Αγ. Αχίλλειος για τον οποίο φημίζεται ολόκληρη η πόλη».

Παρά τη μικρή προσέλευση οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αντιδράσεις εν αναμονή και της συνεδρίασης της ερχόμενης Τρίτης όπου το θέμα θα τεθεί στο  δημοτικό συμβούλιο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ