ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SMARTPHONE ΣΑΣ

Αν σας έλεγε κάποιος, πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα ηλεκτρονικό διαβατήριο και να παρακάμψετε τις ατέλειωτες ουρές στα αεροδρόμια αλλά και την ταλαιπωρία του ελέγχου διαβατηρίων, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας έναν μυστικό τρόπο στο smartphone σας, πως θα αντιδρούσατε;

Ε λοιπόν, ο “μυστικός” αυτός τρόπος, αποκαλύπτει την ταυτότητα του στο ευρύ κοινό, διευκολύνοντας την ταξιδιωτική ρουτίνα πολλών Αμερικανών. Ο λόγος για την smartphone εφαρμογή Mobile Passport , την οποία μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν είτε από το iPhone του είτε από το Android κινητό του και η οποία “προσγειώθηκε” στη ζωή των Αμερικάνων το 2014 από την Airside Mobile και Airports Council International της Βορείου Αμερικής.

Συγκεκριμένα οι πολίτες των ΗΠΑ, μπορούν χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή να παρακάμψουν τους τελωνειακούς και διαβατηριακούς ελέγχους κατά την είσοδό τους σε καναδικό ή αμερικανικό έδαφος.

Προς το παρόν, η χρήση της εφαρμογής Mobile Passport απευθύνεται στους πολίτες των ΗΠΑ και του Καναδά, με έγκυρο αμερικανικό και καναδικό διαβατήριο αντίστοιχα, ενώ τα αεροδρόμια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εφαρμογής είναι τα εξής: Aτλάντα (ATL), Μαϊάμι (MIA), Σιάτλ (SEA), Σικάγο (ORD), και Σαν Φρανσίσκο (SFO). Στόχος ωστόσο, είναι να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τουλάχιστον 20 αμερικανικά αεροδρόμια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Το προφίλ του κάθε χρήστη στη συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει πληροφορίες, όπως το όνομα του ταξιδιώτη, το φύλο, την ημερομηνία γέννησης, τη χώρα και το επάγγελμά του. Σύμφωνα με το CBP, η διαδικασία της εφαρμογής είναι απλή, γρήγορη και πάνω από όλα αποτελεσματική.

Μόλις ο ταξιδιώτης υποβάλει το σχετικό ερωτηματολόγιο, μέσω της Mobile Passport εφαρμογής, λαμβάνει έναν Quick Response (QR) κωδικό, ο οποίος λήγει τέσσερις ώρες μετά την έκδοσή του. Στη συνέχεια, το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιδείξει από το smartphone του το ψηφιακό bar-code “ελέγχου” πληροφοριών του, σ’ έναν από τους ελεγκτές του αεροδρομίου και να γυρίσει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς περαιτέρω χρονοβόρες διαδικασίες.

Το περιμένουμε και στην Ευρώπη….

ipop.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ