ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τραμπούκοι – φασιστοειδή που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων Ποντίων που έκαναν διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ομάδα που βρισκόταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησαν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και στη συνέχεια επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, και άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο και στο σώμα και σκίζοντάς του τα ρούχα. Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για να γλυτώσουν τον βουλευτή από τη μανία των τραμπούκων.

Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν.

Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής, ενώ όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, η ίδια ομάδα τραμπούκων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι’ αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι»

Βίντεο από το naftemporiki.gr

Βίντεο από το cnn.gr

Μιλώντας αργότερα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ φωτογράφησε για την επίθεση που δέχτηκε μέλη της Χρυσής Αυγής, που έδρασαν υπό την καθοδήγηση στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι στην ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες,ένα λεπτό πριν, ήταν ο βουλευτής (της Χ.Α.) κ. Γρέγος.

(φωτογραφίες από topontiki.gr)

left.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ