ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, την απάντησή μας στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, που ισοπεδώνουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Απεργούμε και διαδηλώνουμε.

Κατεβαίνουμε στο δρόμο. Γεμίζουμε  τους  δρόμους  με απεργούς.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία των δικών μας συμφερόντων κι όχι του συμβιβασμού με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που μας θέλουν φτηνούς, αναλώσιμους, χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η απεργία πρέπει να πετύχει.

Ταυτόχρονα πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο, ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούμε να «μετρηθούμε» μαζί με όλους όσους έχουν βάλει πλάτη όλα τα χρόνια για να «ωραιοποιήσουν» τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, για να πείσουν ότι τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων συμβιβάζονται με τα κέρδη των καπιταλιστών, ότι οι μισθοί μας και οι σύγχρονες ανάγκες μας χωράνε στα ψίχουλα που περισσεύουν από τα κέρδη τους και τις φοροαπαλλαγές τους, που έκρυβαν και κρύβουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους της κρίσης και της φτώχειας μας.

Δεν θα δεχτούμε να «μετρηθούμε» μαζί με όσους βάλανε πλάτη μέσα από τα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» να αφαιρεθούν ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, που αντιμετωπίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση σαν τεχνοκρατικό ζήτημα και γι αυτό συζητάνε για «βιωσιμότητα», για «ισοδύναμα μέτρα» και αποδέχτηκαν το τζογάρισμα στα χρηματιστήρια, το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πριν το’83, πριν το’93, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών κλπ.

Δεν θα δεχτούμε να «μετρηθούμε» μαζί με όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία καλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχτούν ως ρεαλιστικό και εφικτό για τους ζωή τους ότι συμβιβάζεται με την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρηματιών, που καλούσαν σε συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης, που έβαζαν «αριστερό» πρόσημο στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν διαχρονικά από πολλές θέσεις όλες τις κυβερνήσεις.

Για όλους αυτούς και πολλούς ακόμη λόγους συνάδελφε σου λέμε ότι ταυτόχρονα με τη συμμετοχή σου στην απεργία, για να δώσεις δύναμη στη δύναμή σου, πρέπει να δεις πίσω από τις ταμπέλες και τα «άσφαιρα» αιτήματα, πρέπει να γυρίσεις την πλάτη σου στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, και να συσπειρωθείς με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Να συμμετέχεις στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Την ημέρα της απεργίας 10.30 στην Κεντρική Πλατεία  .

Για το λόγο αυτό σε καλούμε ανεξάρτητα από την πολιτική σου προσέγγιση, εάν δεν θέλεις να ενισχύσεις άθελά σου τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας στο συνδικαλιστικό κίνημα, εάν κατανοείς την ανάγκη του συλλογικού αγώνα σε ταξική κατεύθυνση και την ανάγκη να απαλλαγούμε από τους  εργατοπατέρες της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού , να συμμετέχεις στην οργανωμένη και περιφρουρημένη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.  Η πραγματική ενότητα των εργαζομένων σφυρηλατείται στον δρόμο του Αγώνα, από τα κάτω, στη βάση των κοινών μας συμφερόντων!

 

Δίνουμε τη μάχη της απεργίας, τη μάχη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, για να αντιμετωπίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ