ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 4024/2011 που προβλέπει τη δυνατότητα αναγνώρισης προϋπηρεσίας στο δημόσιο τομέα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει τον τρόπο και τις προϋποθέσεις αναγνώρισης δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Το θέμα αναδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών οι βουλευτές του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας), Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης).

Σε απαντητικό έγγραφο (05/05/2014) του τότε Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρεται ότι «Το ως άνω Προεδρικό διάταγμα έχει καταρτισθεί και αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας από την αρμόδια προς τούτο Υπηρεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». Ωστόσο, στην απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι: «….η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αξιολογείται συνολικά, με γνώμονα τις δημοσιονομικές επιπτώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018».

Επειδή χιλιάδες υπάλληλοι συνεχίζουν να στερούνται την προσμέτρηση του χρόνου εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, με αρνητικές επιπτώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη, το Ποτάμι ρωτά τους Υπουργούς: Είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα; Θα εκδοθεί; Εάν ναι, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία για την έκδοσή του; Έχετε υπολογίσει πόσοι είναι οι δυνάμενοι να υπαχθούν στην εν λόγω ρύθμιση; Εάν ναι, σε τι ποσό ανέρχεται το κόστος και πως θα καλυφθεί;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ