ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ»

Την μείωση των ποινών ή και ενδεχομένως την δυνατότητα εξάλειψης του αξιόποινου για τους αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα παρελθόντων ετών (Αγροτοδικεία) αλλά και στα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», το οποίο αναπτύχθηκε κατά βάση στα διόδια όλης της χώρας, πρότεινε να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο

του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατίθεται σήμερα το βράδυ στη βουλή, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος βουλευτής μετά από σειρά συσκέψεων και επαφών με παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και με τον ίδιο τον υπουργό κ. Παρασκευόπουλο κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, με στόχο την άρση αδικιών που υφίστανται για χρόνια συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Ιδιαίτερη σημασία, από μέρους του κ. Κόκκαλη, δόθηκε στις υποθέσεις των αγροτών εκείνων, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για μια σειρά παραβάσεων, κινδυνεύοντας ακόμα και με ποινές φυλάκισης, για τη συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις παρελθόντων ετών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του Λαρισαίου πολιτικού έκανε δεκτό το αίτημά του για μείωση των προβλεπόμενων ποινών ή ακόμα και εξάλειψη του αξιόποινου αν συντρέχουν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να πάρουν διαφορετική τροπή δίκες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και οι οποίες αφορούν υποθέσεις που σημάδεψαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και την κοινωνία και το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ