ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Για άλλη μια χρονιά  οι δημότες θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν προϋπολογισμό που είναι προσαρμοσμένος στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής με κύριο άξονα τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης (-62% το 2009-2014) και  την αύξηση των ίδιων πόρων (ανταποδοτικά και φόροι) .

Αυτή την πολιτική    υλοποιεί κατά γράμμα η δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου, πολιτική  που φέρνει σε πρώτο πλάνο:

Τις δραματικές περικοπές πόρων με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση δομών και υπηρεσιών  του δήμου, την ανυπαρξία έργων υποδομής, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου, καθυστέρηση που φτάνει και τους 6 μήνες.

Την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω της υπερφορολόγησης με φοροχαράτσια κάθε μορφής.

Τις ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες και έργα.

Την αντικατάσταση του προσωπικού με σταθερά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με προσωπικό ποικίλων ελαστικών εργασιακών σχέσεων , (πχ δράση ΜΚΟ, 2μηνα, 5μηνα, κλπ.)

Στην οικονομική πολιτική είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή από τη μια αύξησε τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας σε νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες και από την άλλη μείωσε  αυτά των βιομηχάνων με αποτέλεσμα να χρεώνει το δήμο με 100.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει και νέο χαράτσι για τους δημότες το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που το επέβαλλε η δημοτική αρχή με τη θετική ψήφο της παράταξης του κ. Μανόλη. Δε φτάνει δηλαδή το άγριο χαράτσωμα της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ, έρχεται και η δημοτική αρχή μαζί με τον κ., Μανόλη να επιβάλλουν και νέο χαράτσι.

Άλλωστε οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες του δήμου ένιωσαν την πολιτική της δημοτικής αρχής και με τους λογαριασμούς του νερού που καλούνται να πληρώσουν τούτες τις μέρες και που είναι αυξημένοι από 80- 200%.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα  προβάλλοντας  τα αιτήματά που ανταποκρίνονται στην εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών:

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων. Να αποδοθούν όλα τα οφειλόμενα στους δήμους

Μείωση των ανταποδοτικών τελών για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες , με ταυτόχρονη αύξηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.

Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.

Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ