ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

Αθόρυβα αλλά κυρίως ουσιαστικά εργάζεται εδώ και 16 μήνες στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Τεμπών ο πρόεδρος της δομής Λάμπρος Ζάρρας, ο οποίος κατάφερε με το συνεχή αγώνα του και τις επαφές του με επιχειρήσεις της περιοχής να εξασφαλίζει κάθε μήνα τα προς το ζην για τουλάχιστον 60 οικογένειες που κατοικούν στα όρια του δήμου Τεμπών,

καθιστώντας το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα κοινωνικά παντοπωλεία άλλων δήμων ίδιου αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους και γιατί όχι κάνοντάς το να μοιάζει στη λειτουργία του τις δομές μεγάλων δήμων.

Αφιερώνοντας πολύ από το χρόνο του και μάλιστα χωρίς αντιμισθίες κ.λπ. κάθε μέρα ο κ. Ζάρρας έβαλε σαν σκοπό του να εξασφαλίζει ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες για τις επιχειρήσεις εποχές   χορηγίες και δωρεές για τους αδύναμους. Ατομο ανήσυχο δεν ικανοποιείται και κάθε φορά αναζητά όλο και περισσότερα για να στηρίξει τους αδύναμους.

Μιλώντας στο paidis.com αναφέρει: «Πρώτα απ όλα επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Τεμπών,  κο. Κωνσταντίνο Κολλάτο που μου εμπιστεύτηκε την διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δ. Τεμπών. Για μένα προσωπικά κ  αποτελεί ένα στοίχημα να συνεχίσω την επιτυχή πορεία που χάραξε ο πρώην πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.  Δημήτρης Τσέτσιλας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οποιαδήποτε βοήθεια στο διπλανό μας  που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι σημαντική. Η συμβολή  του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές ανάγκες υπήρξε καθοριστική. Με την διανομή τροφίμων και ρουχισμού στους Δημότες μας ενδυναμώνουμε τα νοικοκυριά αυτά και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη που έχει ανάγκη ο κόσμος. Εκτός από τις μηνιαίες προσφορές, ανταποκρινόμαστε άμεσα σε επείγουσες κλήσεις από Δημότες που χρειάζονται βοήθεια.

Σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών στηρίζει 60 οικογένειες με πολλά ανήλικα παιδιά. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στις οικογένειες που έχουν προσέλθει στον Δήμο, κάνοντας την σχετική αίτηση. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα, τα οποία δεν βρίσκουν το θάρρος να ενταχθούν στο Παντοπωλείο μας, λόγω περηφάνιας».

Και συνεχίζοντας ο κ. Ζάρρας τονίζει:

«Πέρυσι είχαμε 90 οικογένειες αλλά με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας  κάποιοι που έχουν κάνει αίτηση στην επισιτιστική  απορρίφθηκαν από το κοινωνικό παντοπωλείο . Την νέα χρονιά  αποφασίσαμε    το εισόδημα που έπρεπε να είχε κάποιος για να ενταχθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο ξεκινούσε από τα 3.500 € ατομικό και αυτό το κάναμε  έτσι ώστε να πάνε τα τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη, και  αυτό γίνεται και από την έκθεση που μας καταθέτουν οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα για την κάθε οικογένεια .

Τα τρόφιμα δεν παραλαμβάνονται απο το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά τα αποστέλλουμε με τους υπαλλήλους βοήθεια στο σπίτι και κοινωνικούς λειτουργούς .

Μια φορά το μήνα ο δικαιούχος λαμβάνει μια σακούλα  τρόφιμα που περιέχει 15 εως 18 ειδη .

Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται αποκλειστικά με   χορηγίες από επιχειρήσεις ,καθώς και από συλλογή τροφίμων έξω από καταστήματα που έχουμε τοποθετήσει το κατάλληλο καλάθι , αλλα και απο τα σχολεία που συγκεντρώνουν τρόφιμα , και από τους ίδιους τους δημότες .

Στόχος και μακάρι να το καταφέρουμε είναι να μπορέσουμε εκτός απο μια φορά το μήνα που δίνουμε τροφιμα   να αυξήσουμε την ημέρες  σε δυο ετσι να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες μιας οικογένειας .

Κλείνοντας ο κ. Ζάρρας θα μας πει:

«Χαίρομαι που μου δύνεται η δυνατότητα να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση που μας παρέχει η τοπική κοινωνία, καθότι αγκάλιασε την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι θετικά και μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε. Πράγματι υπάρχουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που στηρίζουν τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Χωρίς την συνδρομή τους, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας.  Με την ευκαιρία αυτή, ζητώ την στήριξη και άλλων επιχειρήσεων, φορέων, συλλόγων, αλλά και πολιτών, που έχουν την δυνατότητα να μας βοηθήσουν και κυρίως αυτές τις μέρες των γιορτών . Καλωσορίζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, διότι προορίζεται για καλό σκοπό.

Με την ευκαιρία θέλω να δώσω τις ευχές μου για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και για τη νέα χρονιά σε όλους τους δημότες και σε όλο τον κόσμο. Ας είναι το 2016 χρονιά γεμάτη υγεία, χαρά και ευτυχία για όλους και η αλληλεγγύη ας μας συνοδεύει σε κάθε μας βήμα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ