ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ

Κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και «τάξιμο» αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι του νομού προχώρησαν τη Δευτέρα σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ διαμαρτυρόμενοι για το ζήτημα των εξισωτικών που εκκρεμεί.

Περιγράφοντας την απίστευτη ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων ο πρόεδρός τους Ζήσης Παρλίτσης μίλησε για κοροϊδία « αφού το 99% των κτηνοτρόφων έχουν λάβει από 5-200 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν εκκρεμότητες από το 2013 και 2014, με αποτέλεσμα γιορτινές μέρες να βρισκόμαστε στο δρόμο».

Σε συνάντηση με την αναπληρώτρια προϊσταμένη κ. Χατζηνίκου και το μέλος της διοίκησης κ. Μακατό που ακολούθησε οι κτηνοτρόφοι εξέθεσαν το πρόβλημα παίρνοντας σχετικές διαβεβαιώσεις για την προώθηση των αιτημάτων και εξεύρεση λύσης, ενώ παράλληλα προτάθηκε σχετική συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών και με την ολοκλήρωση των ενστάσεων στις 18/1.

«Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, ήδη έχουν δοθεί 70 εκατομμύρια στην κτηνοτροφία και εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν δικαιότερη κατανομή», κατέληξε ο κ. Μακατός τονίζοντας παράλληλα πως οι εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν, ενώ «οι προκαταβολές για το 2015 θα δοθούν μέχρι 31/12», με τους κτηνοτρόφους να αποχωρούν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εργασία και μετακίνησή τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ