ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΛΑΠΗΚΑΝ «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ» ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛIΔΗ;

Αναστάτωσε την κοινωνία της Λάρισας η είδηση για κλοπή έργου του σπουδαίου Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη που «σήκωσαν» άγνωστοι προς το παρόν δράστες από τη Δημοτική Πινακοθήκη, κλοπή η οποία ανακοινώθηκε μάλιστα επίσημα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη πριν από λίγη ώρα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας η κλοπή διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί ενώ το έργο «Γυναίκες στην Αυλή» που αφαιρέθηκε υπήρχε στις προθήκες της έκθεσης μέχρι και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο πλήθος κόσμου ξεναγήθηκε στην Πινακοθήκη με αφορμή την πραγματοποίηση της ημερίδας «Λάρισα: παρελθόν και μέλλον».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο κτίριο δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης, με τις κάμερες ασφαλείας εντός του να λειτουργούν κανονικά κάτι που ισχύει και για το συναγερμό περιμετρικά της Πινακοθήκης ο οποίος και δεν ενεργοποιήθηκε.

Η 24ωρη φύλαξη των έργων από υπάλληλο προσανατολίζει ήδη τις έρευνες σε κλοπή εν ώρα λειτουργίας με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το περιεχόμενο των καμερών ασφαλείας σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δράστη ή των δραστών που προφανώς διευκολύνθηκαν στο… έργο τους λόγω και των μικρών διαστάσεων του πίνακα.

Πηγές της αστυνομίας εκφράζουν αισιοδοξία για τον εντοπισμό των θρασύτατων δραστών, ενώ ήδη κατέθεσαν σχετικά με την υπόθεση ο δήμαρχος και πρόεδρος της Πινακοθήκης Απόστολος Καλογιάννης και η αντιπρόεδρος Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, παράλληλα δε έχει κατατεθεί και σχετική μήνυση για κλοπή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ