ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ

Την Πέμπτη στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας (Ν. Πολιτεία) πραγματοποιήθηκεσεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Λάρισας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), με θέμα: «Ψηφιακή αφήγηση στη διδασκαλία και τη μάθηση».

SEM2Το σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας Εκπαιδευτικού Βίντεο με θέμα: “Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας & του Διαδικτύου στη ζωή μου” και το παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας κ. Κολοκοτρώνης Δημήτρης, αφού αναφέρθηκε στο τι είναι ψηφιακή αφήγηση και πως μπορεί να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτική άποψη, τόνισε τα οφέλη που προκύπτουν για τους μαθητές όταν εμπλέκονται στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού βίντεο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δημιουργία ψηφιακής αφήγησης και βίντεο με το εργαλείο PhotoStory.

Στη συνέχεια, η φιλόλογος κ. ΤσίγκαΖέτα αναφέρθηκε αναλυτικά σ’ ένα παράδειγμα δημιουργίας εκπαιδευτικού βίντεο από μαθητές του Γυμνασίου Μακρυχωρίου στο πλαίσιο του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών.

Ακολούθως, η κ. ΓκουτσιουκώσταΖησούλα, εκπαιδευτικός ΠΕ02 του 2ου ΓΕΛ Φαρσάλων, αναφέρθηκε διεξοδικά σε διάφορα παραδείγματα εκπαιδευτικών βίντεο με ψηφιακή αφήγηση, τα οποία και επέδειξε. Κατόπιν, ο κ. Λιάκος Ηλίας, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Λάρισας, αναφέρθηκε λεπτομερώς στη δημιουργία εκπαιδευτικού βίντεο με το εργαλείο MovieMaker, αναπτύσσοντας από την αρχή ένα νέο εκπαιδευτικό βίντεο.

Στη συνέχεια, η κ. Παλαπέλα Γεωργία, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70, Δ/ντριατου Δημοτικού ΣχολείουΚαρδιτσομαγούλας, επέδειξε λεπτομερώς τον τρόπο δημιουργία ψηφιακής αφήγησης μεεργαλεία web 2.0, όπως είναι π.χ. το Wevideo. Τέλος, ο κ. Κωτούλας Βασίλειος,Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ70, 2ης Περιφέρειας Δ.Ε. Καρδίτσας, αναφέρθηκε διεξοδικά στη δημιουργία ψηφιακής αφήγησης με βάση Κλίμακα Διαβαθμισμένων Κριτηρίων.

Το ομολογουμένως ενδιαφέρον αυτό σεμινάριο έκλεισε με ερωτήσεις και σχετική συζήτηση από την οποία προέκυψε η ανάγκη ένταξης εναλλακτικών εκπαιδευτικών εργαλείων και τεχνικών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ