ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Τα ΔΣ των Συλλόγων και οι ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στη Θεσσαλία, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 24 Γενάρη σύσκεψη στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών Λάρισας. 

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της δράσης τους για το προηγούμενο διάστημα και προγραμματισμός για το 2016 και ειδικότερα για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΓΕ και των συλλόγων της Θεσσαλίας.

Η δράση τους ήταν πραγματικά πλούσια, πολύμορφη δημιουργική και η απόφαση ήταν ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Μπροστά στον εορτασμό των  40χρονων παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός των συλλόγων, οι στόχοι και αναλύθηκε η κατάσταση του κινήματος και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Η  Χριστίνα Σκαλούμπακα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, παρουσίασε την πρόταση της ΟΓΕ για τον εορτασμό των 40χρονων και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την μαζικοποίηση των συλλόγων και ομάδων μας, την ίδρυση νέων και στην Θεσσαλία, την ένταξη και ανάδειξη νέων γυναικών στα ΔΣ, την ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης των γυναικών των πόλεων και της υπαίθρου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι γυναίκες που παραβρέθηκαν στην περιφερειακή συνάντηση, επισκέφτηκαν το μπλόκο της Νίκαιας για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα των χιλιάδων θεσσαλών αγροτών που συμμετέχουν στην μεγαλειώδη αυτή κινητοποίηση.

Στον σύντομο χαιρετισμό τους τόνισαν:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της στην Θεσσαλία συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες κομποστοποίησης. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα σχεδιάζει να υλοποιήσει, έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες.

Πως θα καλύψει ο μικρομεσαίος αγρότης, η γυναίκα της υπαίθρου τις ασφαλιστικές τους εισφορές όταν προτείνεται ο τριπλασιασμός τους; Πώς θα καλύψει τα έξοδα για τα καλλιεργητικά μέσα και έξοδα, όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% για αυτό; Πώς θα επιβιώσει η αγροτική οικογένεια με την αύξηση της φορολογίας των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων στο 26% και με την προκαταβολή φόρου στο 100%, με τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια του ΕΛΓΑ ;

Γυναίκα της υπαίθρου,

Απέναντι στο «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ…

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων, προγράμματα επιχειρηματικότητας, ούτε με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.

Δηλώνουμε ότι οι σύλλογοι και οι ομάδε της ΟΓΕ στηρίζουμε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστική Επιτροπής των Μπλόκων»

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή 31 Γενάρη λεωφορείο με γυναίκες  συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ από την Αττική επισκέφτηκε το μλόκο της Νίκαιας όπου βρέθηκαν για άλλη μια φορά γυναίκες των συλλόγων της Θεσσαλίας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ