ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟ «ΑΞΙΖΕ…» ΤΗΣ Ν. ΛΟΥΛΕ

«Με βασικό κορμό του βιβλίου της την αλληλογραφία των γονιών της, Κώστα και Μαρίας, μέσα από τη φυλακή, την εξορία και την παρανομία, η Νίτσα Λουλέ αποδίδει φόρο τιμής στα πρόσωπα που έδωσαν το δικό τους αγώνα συμβάλλοντας έτσι στην ιστορική μνήμη».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Άξιζε…», στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Φορτισμένη από μνήμες και γεγονότα ατμόσφαιρα και χαρακτηριστικός ο χαιρετισμός του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη που περιέγραψε «μια αυθεντική παράθεση γεγονότων με τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού μα και μιας ώριμης γυναίκας», με τους ομιλητές να αναφέρονται στο βιωματικό χαρακτήρα του βιβλίου που δίνει ανάγλυφα το πολιτικό και κομματικό στίγμα της εποχής με τα μηνύματά του να παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Για το βιβλίο μίλησαν οι βουλευτές Άννα Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ), Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ) και Σπύρος Λυκούδης (ΠΟΤΑΜΙ), ενώ χαιρέτισε ο δικηγόρος Γιώργος Μίγας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και οι εκδόσεις «Πεδίο» και συντόνισε ο δημοσιογράφος Α. Γιουρμετάκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ