ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Η είδηση για… ευνόητους λόγους κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας θα είναι επισκέψιμο από αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου και για τρεις ώρες την ημέρα, κατόπιν σχετικής συνεννοήσεως με την Εφορεία.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Κατά την τελευταία περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013 πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σημαντικές εργασίες ανάδειξης, οι οποίες συμπεριέλαβαν την αποκατάσταση των κλιμάκων, συντήρηση εδωλίων και τακτοποίηση των διάσπαρτων αρχιτεκτονικών μελών.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, και λόγω της μεγάλης σημασίας του θεάτρου για την πόλη της Λάρισας, κρίθηκε από την Εφορεία ότι μπορεί να επιτραπεί η είσοδος του κοινού στο μνημείο. Η είσοδος θα γίνεται από την 1η Απριλίου και ώρες 10-1, με είσοδο από την οδό Βενιζέλου. Για την εξυπηρέτηση οργανωμένων ομάδων απαιτείται επικοινωνία με την Εφορεία, στο τηλ.2413-508282”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της επόμενης φάσης αποκατάστασης που αφορά στο κοίλο του θεάτρου δεν θα επιτρέπεται προς το παρόν η άνοδος του κοινού στα εδώλια.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ