ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ

Βαριές ήταν οι ποινές που επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Λάρισα σε 4 Τυρναβίτες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις τον Φεβρουάριο του 2013 και κατηγορήθηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών στο ύψος της εισόδου Τυρνάβου στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Ελασσόνας.

Οι καταδικασθέντες είναι ο τότε δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ.κ. Ν. Μαλάκος και Αντ. Κυπαρίσσης, ο τότε πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Δημήτρης Γεραποστόλου και ο τότε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Νίκος Μπαντόγιας.

Σε εκείνη την κινητοποίηση ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος οδήγησαν απορριμματοφόρο του δήμου στο δρόμο και στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας μαζί με τους αγρότες διέκοψαν την κυκλοφορία συμβολικά για λίγα λεπτά. Το δικαστήριο έκρινε ότι τέλεσαν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και επέβαλε ποινή 6μηνης φυλάκισης με διετή αναστολή.Επειδή η ποινή είναι εφέσιμη οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί στο 5μελές πλημμελειοδικείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δίκη έγινε στο τριμελές πλημμελειοδικείο επειδή ο ένας από τους κατηγορούμενους είναι δικηγόρος.

Μετά το πέρας της δίκης ο κ Μπαντόγιας έκανε λόγο για πολιτική επιλογή σημειώνοντας ότι η “αριστερή” κυβέρνηση θα μπορούσε με τροπολογία να σταματήσει την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ