ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, με πρώτο υπογράφοντα, τον Γραμματέα της Π.Ε της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με θέμα την «“Στεγανοποίηση” από πολιτικές παρεμβάσεις των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα και παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες διαβεβαιώσεις από το Νοέμβριο του 2015, για σύσταση Συντονιστικού Σώματος, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς συνεχίζει να είναι ο Υπουργός Επικρατείας!

«Τα πάντα ελέγχονται και συντονίζονται από τον Υπουργό. Το 2014 η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε ετοιμάσει σχέδιο για την σύσταση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Δίωξης της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος. Το σχέδιο προέβλεπε η Επιτροπή να απαρτίζεται από έξι τακτικά μέλη και ισάριθμα αναπληρωματικά. Αυτά θα ήταν ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, με τους αναπληρωτές τους, ενώ χρέη Προέδρου της Επιτροπής θα εκτελούσε ο αρχαιότερος Εισαγγελικός Λειτουργός, μέλος της επιτροπής. Όμως, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου, το 2015, το σχετικό άρθρο δεν περιλήφθηκε και δεν νομοθετήθηκε…», σημείωσαν με νόημα οι ερωτώντες βουλευτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ