ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με αφορμή τα δύο ρεπορτάζ της σελίδας paidis.com για την κατάσταση στο νεκροταφείο Βρυοτόπου, αλλά και για το χρώμα στον τοίχο του νέου κοιμητηρίου Αμπελώνα από τη δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” πήραμε την παρακάτω επιστολή:

“Αμέσως μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κοιμητήριο του Βρυοτόπου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών», κ. Στέλιος Ροντούλης, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, κ. Σταματία Γκουντουβά, προκειμένου να ενημερωθεί για το όλο ζήτημα.

Η κυρία Πρόεδρος πιστοποίησε στον κ. Ροντούλη την άσχημη εικόνα που επικρατεί στον χώρο και τόνισε ότι πολλές φορές πως η ίδια έχει επισημάνει στις υπηρεσίες του Δήμου τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου ο χώρος ταφής να αποκτήσει μια ευπρεπή τουλάχιστον εικόνα για ευνόητους λόγους. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Ροντούλη να επισκεφθεί τον χώρο, για να αποκτήσει ίδια αντίληψη των πραγμάτων.

Πράγματι, ο κ. Ροντούλης επισκέφθηκε το νεκροταφείο, όπου και αντίκρισε μια ανυπόφορη εικόνα εγκατάλειψης. Ιδιαιτέρως, παρατήρησε την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οστεοφυλάκιο (η σκεπή του έχει πέσει),  πράγμα που συνιστά μεγίστη ντροπή και δικαιολογημένα εξαγριώνει τους συγγενείς των θανόντων.

Έτσι, μετά την επιτόπια επίσκεψη, ο κ. Ροντούλης δήλωσε: «Η Πρόεδρος του βρυοτόπου, μολονότι δεν έχει στη διάθεσή της τα ενδεδειγμένα θεσμικά όπλα παρέμβασης, κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει τους υπευθύνους του Δήμου, για να διευθετηθεί το ανακύψαν ζήτημα, χωρίς όμως να εισακουσθεί. Η ευθύνη πρέπει να αποδοθεί στα αρμόδια όργανα του Δήμου που ολιγώρησαν επιδεικτικά, παρόλες της προειδοποιήσεις και τις συστάσεις της Προέδρου του Βρυοτόπου.

Έτσι, έστω και τώρα, καλούμε τους υπευθύνους να δράσουν αποτελεσματικά, προκειμένου να ευπρεπισθεί ο χώρος και να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οστεοφυλακίου. Η εικόνα εγκατάλειψης, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στο χώρο, δεν περιποιεί τιμή στο Δήμο Τυρνάβου και προσβάλλει όχι μόνο τους συγγενείς των τεθνεώτων, αλλά και κάθε νοήμονα δημότη».

Επιπροσθέτως, όμως, ο κ. Ροντούλης έκανε δήλωση και για το θέμα που έχει ανακύψει με το κοιμητήριο του Αμπελώνος: «Η διχρωμία που παρατηρείται στην τοιχοποιία του νεκροταφείου Αμπελώνος δείχνει με ενάργεια την πλήρη ανικανότητα της δημοτικής αρχής. Δεν μπορούν να κατασκευάσουν σωστά ούτε μια περίφραξη κοιμητηρίου. Τώρα, μάλιστα, για να καλύψουν τις αστοχίες τους, θέλουν να βάψουν τις περιφράξεις των κοιμητηρίων σε Αμπελώνα και Τύρναβο, με επιπρόσθετα, φυσικά, έξοδα των Τυρναβιτών.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ανεύθυνοι – υπεύθυνοι του Δήμου είναι κωμικοτραγική και ο κατήφορός τους δεν έχει τελειωμό. Εάν, όμως, παρ’ ελπίδα ξυπνήσουν και αποφασίσουν να εργασθούν, τους πληροφορούμε ότι η «Δράση Πολιτών» θα μπορούσε να τους προμηθεύσει το υλικό που απαιτείται και που οι ίδιοι θεωρούν τόσο δυσεύρετο, προκειμένου να αποκατασταθεί η αισθητική της τοιχοποιίας και στα δύο κοιμητήρια. Ας ζητήσουν τη βοήθεια της δικής μας παράταξης και, βεβαίως, είμαστε έτοιμοι να τους την προσφέρουμε με κάθε ανιδιοτέλεια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ