ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ… ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ  ΆΣΤΡΑ…

Πώς θα μπορούσε να λείπει από το καλοκαίρι, το ταξίδι των παιδιών στα αστέρια του ουρανού; Συνεχίζονται λοιπόν και τον μήνα Αύγουστο, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, επιμορφωτικού χαρακτήρα, από το Αστεροσκοπείο της Λάρισας στους «Κατασκηνωτές της Πόλης»,

αφού προηγήθηκαν η δομή του Πολιτιστικού Κέντρου του Αγίου Κωνσταντίνου, το 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σμύρνη, το ΚΔΑΠ στην οδό Γεωργιάδου, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Κράγια» και το 4ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κουμουνδούρου.

Ο υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου, κ. Χουϊνάβας Ιωάννης, ενημέρωσε τους Κατασκηνωτές για την ιστορία του Αστεροσκοπείου Γιάννουλης, παρουσίασε φωτογραφίες των πλανητών και του Ήλιου όπως φαίνονται από το τηλεσκόπιο, διηγήθηκε την ιστορία του Οδυσσέα και του ταξιδιού του για την Ιθάκη με τη βοήθεια των αστερισμών και τέλος έγιναν όλοι μικροί  ¨Αστροχαρτογράφοι¨.

asterosk2Γεμάτα ενθουσιασμό για όλα όσα έμαθαν για τα αυτόφωτα και ετερόφωτα ουράνια σώματα, τα παιδιά παρατήρησαν τον Ήλιο με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου και του ειδικού σκουρόχρωμου τζαμιού και παίξανε, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, ένα παιχνίδι ερωτήσεων για το Διάστημα.

Με τα μάτια καρφωμένα στον ουρανό, το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε … ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραµύθι…Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν… παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να µμετρήσει τ’ άστρα… Να τα μετρήσει όλα… σιγά σιγά  … ένα ένα… Όλα… Και τα βρήκε σωστά… Γιατί οι μικροί Κατασκηνωτές εκπαιδεύονται να ελπίζουν, να παλεύουν και να κοιτούν ψηλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ