ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παιδείας  κ. Αχ. Χατζούλης και Δ.Ε. Αρμενίου – Κιλελέρ  κ. Κων/νος Φιλιππούλης υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο στη Νίκαια καθηγητές οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εράσμους+ «Αν κάποιος μου διηγούνταν την Ορέστεια…» και έλαβαν μέρος στη συνάντηση

erasmusaτων συντονιστών του προγράμματος που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Αρμενίου.

Πρόκειται για σύμπραξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο 4 σχολείων, όπου συμμετέχει το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου του Δήμου Κιλελέρ και σχολεία από το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Θεσσαλονίκη. Θέμα της σύμπραξης είναι η αρχαιοελληνική τραγωδία και ο παιδαγωγικός ρόλος του θεάτρου στη διαμόρφωση ενεργών και δημοκρατικών πολιτών. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση διασκευής της Ορέστειας του Αισχύλου τον Απρίλιο του 2017 στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τις θεατρικές ομάδες των 4 σχολείων.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του προγράμματος και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο εγχείρημα, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε ήδη με την πολύμορφη στήριξη που πρόφερε ο Δήμος Κιλελέρ στο Γυμνάσιο Αρμενίου για την επιτυχή υλοποίηση της συνάντησης των εκπροσώπων των 4 σχολείων. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέφερε «…είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια προάγει την διαπαιδαγώγηση των μαθητών του δήμου μας. Πιστεύουμε στη νέα γενιά και θα τη στηρίξουμε με κάθε μέσο, με κάθε θυσία και χωρίς κανένα δισταγμό…»

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αρμενίου κ. Σκούφας ανέφερε ότι  «…το Εράσμους + είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που βοηθά και παιδιά τα οποία δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να βγουν για πρώτη φορά εκτός συνόρων. Πιστεύουμε ότι οι ανοικτοί ορίζοντες, ανοίγουν τα μυαλά των ανθρώπων. Να τονίσω  επί τη ευκαιρία την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Κιλελέρ που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα,  συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ