Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ 90 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ  ΚΟΥΤΣOΧΕΡΟΥ

Συνάντηση με στελέχη του γραφείου Θεσσαλίας της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είχε στο δημαρχείο το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας και από τις δυο πλευρές Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λαρισαίων για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ζήτησε τη συνεργασία της Αρμοστείας.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της Υπατης Αρμοστείας, και με αφορμή και την υπόθεση για την διαμόρφωση κέντρου διασκέδασης στην πόλη σε δομή φιλοξενίας, τόνισαν ότι δεν είναι στα καθήκοντά της ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων, ενώ επεσήμαναν ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος θα πρέπει να γίνεται  πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Επίσης κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η Υπατη Αρμοστεία θα αναλάβει την εκπαίδευση των 90 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, που θα εργαστούν στη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, όταν αυτή επαναλειτουργήσει.

Στη συνάντηση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ