ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αξιόλογες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το συνέδριο που διοργάνωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με θέματα που αφορούσαν το νέο ασφαλιστικό, πτυχές του προσφυγικού ζητήματος και επίκαιρα ζητήματα της διοικητικής δίκης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι ιδιαίτερες πτυχές του προσφυγικού ζητήματος και οι αιτούντες πολιτικής προστασίας καθώς και τα νομικά κενά που παρουσιάζονται απασχόλησαν τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, με την Πρωτοδίκη Δ.Δ. Μαρία-Ασπασία Σίμου να επικεντρώνεται στην εισήγησή της με θέμα «Αντιρρήσεις κατά της κράτησης υπηκόων τρίτων χώρων που υπόκεινται σε διαδικασίες επιστροφής. Το ειδικότερο ζήτημα της κράτησης των αιτούντων διεθνούς προστασίας υπό το πρίσμα της νομολογιακής πρακτικής», στις συνθήκες κράτησης προσφύγων και αλλοδαπών κρατουμένων.

«Κατ’ επανάληψη έχουν καταγραφεί ανεπάρκειες στις συνθήκες κράτησης, ενώ οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της χώρας μας προβληματίζουν το νομοθέτη», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της κ. Σίμου.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου ανέπτυξε με το πέρας των εργασιών του η Πρωτοδίκης Δ.Δ. Λαμπρινή Φακίτσα.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ