ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ

Σε ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησαν οι βουλευτές με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας), Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθήνας), σχετικά με την αύξηση 50% στους άνεργους νέους κάτω των 30 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης παρουσιάζει την Ελλάδα πρώτη από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ στην ανεργία των νέων, με ποσοστό σχεδόν 50% σε ηλικίες 15 – 24 ετών. Έχουμε ως χώρα, δηλαδή, το υψηλότερο ποσοστό NEETs (No Employment, Education, Training – Νέοι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης) στους νέους κάτω των 30 ετών, μετά την Τουρκία και την Ιταλία. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους άνεργους νέους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τους περισσότερους νέους που ζουν με τους γονείς τους, που έχουν γεννηθεί σε ξένη χώρα (μετανάστες, πρόσφυγες, κλπ), καθώς και νέους που βρίσκονται σε κατάσταση NEETs πάνω από ένα χρόνο.

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, οι βουλευτές του Ποταμιού ρωτούν τον Υπουργό, τι μέτρα θα ληφθούν για να μειωθεί η ανεργία των νέων, πώς θα συνεργαστεί το κράτος με τις εταιρείες, προκειμένου να παρέχουν περισσότερες θέσεις μαθητείας σε νέους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και πώς θα μειωθεί το ρεκόρ της χώρας μας σε νέους άνεργους πτυχιούχους;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ