ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 13η και από 04-10-2016 συνεδρίαση με την αριθ. 220/2016 απόφασή του, με αφορμή το ανακύψαν θέμα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων»,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΚΑΤΑ   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

  1. Υιοθετεί το αίτημα κάθε δανειολήπτη, ο οποίος λόγω της ανεργίας και της φτώχειας, δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των δόσεων του δανείου.
  2. Ζητεί άμεσα να εξαλειφθεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες δημότες ώστε να µην βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο µε κίνδυνο να διαταραχθεί η κοινωνική σταθερότητα στη χώρα µας.
  3. Ζητεί να νομοθετηθεί πρόβλεψη προτίμησης εξαγοράς του µη εξυπηρετούµενου δανείου από τον δανειολήπτη µε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ειδικά όταν η Τράπεζα προτίθεται να μεταβιβάσει τις αξιώσεις που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση σε τρίτους (ξένα ή εγχώρια funds), επειδή σύμφωνα µε το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα και οι δανειολήπτες πρέπει να προβούν σε δικαστικές ενέργειες, σε πολλαπλά έξοδα μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να αναμένουν πολλά έτη μέχρι να δικαιωθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ