«ΝΑΥΑΓΗΣΕ» Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ναυάγησε η «βυσσινί» πρωτοβουλία για τη διοργάνωση συνδιάσκεψης μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις ιδιοκτητών, προέδρων και στελεχών των ΠΑΕ δεν επέτρεψαν τη μετάβασή τους στη Λάρισα.

Με αφορμή την εξέλιξη η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τα εξής:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει πως η πρωτοβουλία της, σε συνεννόηση με την ΠΑΕ Βέροια, για την διοργάνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο συνδιάσκεψης με την συμμετοχή όλων των ΠΑΕ της Super League, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων των περισσοτέρων ιδιοκτητών, προέδρων και στελεχών. Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας το απρόοπτο της πρόσκλησης, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεσμεύεται να επανέλθει το συντομότερο, προκαλώντας οπωσδήποτε μια ανάλογη συνδιάσκεψη για το ποδόσφαιρο, αφού πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με την σύμφωνη γνώμη όλων πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα, θα μπορέσουμε να κάνουμε λόγο στο μέλλον για σοβαρά και αξιόπιστα πρωταθλήματα.”

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Στα καθαρά αγωνιστικά, με μεσημεριανή προπόνηση συνεχίστηκε την Παρασκευή (11/11) η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, καθώς στο ομαδικό πρόγραμμα επέστρεψε κανονικά ο αδειούχος ως χθες, Κόντορ, ενώ ο Ντοντό απείχε μόνο από το 15λεπτο εκπαιδευτικό δίτερμα.

Με ελαφρύ τρέξιμο ξεκίνησε ο Ναζλίδης, όπως προβλέπει το ολιγοήμερο πρόγραμμα της αποθεραπείας του, μετά και την μικροεπέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ενώ μοναδικός  απών ήταν ο διεθνής Κύπριος, Ανδρέας Αβραάμ. Αύριο Σάββατο θα γίνουν δύο προπονήσεις, το πρωί σε γυμναστήριο σε δύο γκρουπ και το απόγευμα στις 4 στα γήπεδα του προπονητηρίου των Δένδρων.

Σημειώνεται πως την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, αντί για τις 4 μ.μ. που είχε προγραμματιστεί αρχικά, θα πραγματοποιηθεί τελικά ο φιλικός αγώνας μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Κ20. Ο αγώνας θα φιλοξενηθεί πιθανότατα στα Δένδρα (αύριο η οριστική ανακοίνωση), λόγω των έργων συντήρησης που γίνονται στον χλοοτάπητα του AEL FC ARENA και θα είναι ανοιχτός για τους φιλάθλους που θέλουν να τον παρακολουθήσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ η αλλαγή ώρας οφείλεται στη διεξαγωγή το απόγευμα της Κυριακής πλήρους αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΛ και επιθυμία της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι να διευκολύνει όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την δραστηριότητα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ: 25 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΑΚΗ ΛΥΓΟΥΡΑ

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την οικογένεια της ΑΕΛ, αφού σαν σήμερα (11 Νοεμβρίου 1991), εικοσιπέντε χρόνια πριν, η πόλη της Λάρισας θρήνησε το αιφνίδιο θάνατο του Μάκη Λυγούρα.

Ο Μάκης (Αδάμ) Λυγούρας γεννήθηκε στη Φαλάνη το 1957, πήρε μεταγραφή από τον Φαλανιακό και έπαιξε στην ΑΕΛ για δύο έτη (1974-1976) πραγματοποιώντας 8 συμμετοχές, με το ντεμπούτο του με τη «βυσσινί» φανέλα να γίνεται σε αγώνα με τον Άρη στη Λάρισα, στις 13 Απριλίου 1975. Ο Μ. Λυγούρας «έφυγε» μόλις στα 34 χρόνια του από καρδιακή προσβολή.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ