ΚΛΙΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

«Τα άκουσαν» υποδιοικητής του ΟΑΕΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ που βρέθηκαν στη Λάρισα

Σε κλίμα απογοήτευσης αλλά και έκδηλης αγανάκτησης και παρουσία του υποδιοικητή του ΟΑΕΕ Δ. Χριστοφορίδη, του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά και κλιμακίου της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Επιμελητήριο Λάρισας σχετική ενημερωτική σύσκεψη με θέμα το ασφαλιστικό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Τα απίστευτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ αλλά και ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες συνιστούν μια βόμβα για τον ΕΦΚΑ, την ώρα που 25 δις ευρώ αναμένεται να διατεθούν μόνο για συντάξεις», τόνισε μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, ενώ στόχος παραμένει η σωτηρία των ταμείων και η διευκόλυνση των επαγγελματιών προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», τόνισαν οι ομιλητές απευθυνόμενοι σε ένα αγανακτισμένο κοινό που τους διέκοπτε συνεχώς περιγράφοντας λουκέτα και αβάσταχτη φορολόγηση.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και ειδικότερα για το τι εισφορές θα πληρώνουν.

«Λίγο ακόμη και θα πάθουμε εγκεφαλικό με αυτά που ακούμε», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση επαγγελματία την ώρα που οι ομιλητές ανέλυαν τον κίνδυνο που ελλοχεύει να δημιουργηθεί και νέα γενιά οφειλετών και μάλιστα από τη δεξαμενή των υγειών επιχειρήσεων που «κρατούν» με τις εισφορές τους τα ταμεία!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ