«ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ-ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ» ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος και στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚΛ παρουσίασε της θέσεις της Κ.Ε ενόψει του 20ου Συνεδρίου του κόμματος.

Στην κατάμεστη αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚΛ ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από 30/3-2/4 2017 τόνισε μεταξύ άλλων πως «το Συνέδριο του Κόμματος αφορά αντικειμενικά όλη την εργατική τάξη και όχι μόνο όσους είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης».

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα προσπαθήσει να παίξει το χαρτί του δικού της success- story, true story όπως το ονομάζουν και σε αντιστοιχία με αυτό που προσπάθησαν να παρουσιάσουν πριν δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος επικεντρώθηκε στο σύνθημα του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

«Το σύνθημα του 20ου Συνεδρίου είναι: “Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία – το σοσιαλισμό” και δεν είναι τυχαίο καθώς στην ουσία πρόκειται για κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης, συσπείρωσης και πάλης με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, που αποτυπώνεται στο Πρόγραμμα που αποφάσισε το 19ο Συνέδριο, ενώ το επόμενο συνέδριό μας καλείται να ελέγξει τα βήματα που έγιναν στην προώθηση αυτής της πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

“Είναι, λοιπόν, η μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε με τους εργάτες για τα σπουδαία ζητήματα της ταξικής πάλης, του στόχου που έχει το Κόμμα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, της συγκρότησης της κοινωνικής συμμαχίας, την οικοδόμηση γερών Οργανώσεων στους χώρους δουλειάς, για τη συγκέντρωση δυνάμεων, με προοπτική την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού”, κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Σημειώνεται πως στο περιθώριο της ομιλίας του και κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Κουτσούμπας ήταν κατηγορηματικός «δεν πρέπει να απασχολεί το λαό το πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», υπογράμμισε με νόημα, καλώντας τους πολίτες «να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ».

“Οι θέσεις για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ, που σήμερα δώσαμε στη δημοσιότητα, δίνουν ολοκληρωμένη απάντηση για όλα τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα του τόπου, δίνουν την πραγματική διέξοδο, την πρόταση διεξόδου, που προτείνει το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό, από την κρίση και από αυτό το φθαρμένο, σάπιο σύστημα. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε”, ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ