ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΝΑ ΣΤΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Εκκληση σε όλους τους κατοίκους του δήμου Τυρνάβου να αφήσουν μία  βρύση στο σπίτι, το γραφείο ή το κατάστημα να στάζει και όχι να τρέχει το νερό, για να μην παγώσει το δίκτυο ύδρευσης λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται απόψε απευθύνει η ΔΕΥΑ Τυρνάβου,

επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που κάποιος διαπιστώσει ότι πάγωσε το ρολόι, να μην επιχειρήσει να το ξεπαγώσει ρίχνοντας ζεστό νερό, αλλά να χρησιμοποιήσει ζεστό αέρα.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΤ αναφέρονται τα εξής:

“Η ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, θέλοντας να συμβάλλει στην σωστή ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ανακοίνωσε οδηγίες – συμβουλές ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης των κατοικιών:

Μάθετε που βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είσαστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ, διαφορετικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση, προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

και τέλος

Όταν επικρατήσει παγετός η πλέον αποτελεσματική λύση είναι, κατά τη διάρκεια του, να διατηρούμε έναν κρουνό (βρύση) του δικτύου μας σταθερά ανοικτό με πολύ μικρή παροχή έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε μια συνεχόμενη ροή που θα αποτρέψει να παγώσει ο υδρομετρητής και εν γένει οι σωληνώσεις της ύδρευσης”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com