Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΜΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Χαρίκλειας Σουρλαντζή- Ζαχαράκη στην για το θέμα του ψηφίσματος και την επίθεση που εξαπέλυσε στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτσή, από τα μπλόκα Μελούνας και Δαμασίου πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Κυρία Πρόεδρε, ή δεν ξέρετε να διαβάζετε ή δεν καταλαβαίνετε την καταγγελία που δημοσιεύσαμε. Την δημοσιεύσαμε μετά από ανοιχτές συσκέψεις, οι οποίες γίνονται καθημερινά και από τις οποίες λαμβάνουμε ομόφωνές αποφάσεις. Η στοχοποίηση προσώπων αποτελεί πάγια τακτική για να αμαυρωθούν οι αγώνες μας. Αυτό κάνατε κι εσείς με τη σημερινή επίθεση σας επι προσωπικού σε αγρότες που συμμετέχουν στον αγώνα!

Τα αιτήματα μας, τα διαμορφώσαμε μετά από τοπικές και πανελλαδικές συσκέψεις και τα θεωρούμε αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα οποία ζητήσαμε να τα στηρίξετε και να τα ψηφίσετε. Καμιά δημοτική αρχή και κανένας Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δεν διαμορφώνει το πλαίσιο των αιτημάτων μας και τη μορφή των αγώνων μας. Ήταν προτιμότερο να μας αρνηθείτε την ψήφισή τους, αντί να μας παρουσιάζετε τα δικά σας αιτήματα. Αυτό αποτελεί εμπαιγμό όλων των αγωνιζόμενων αγροτών και σήμερα στοχοποιώντας πρόσωπα λασπολογείτε τον αγώνα μας.

Αν δεν γνωρίζετε, οι αγροτικοί σύλλογοι είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των αγροτών και τα διοικητικά συμβούλια εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες μετέχουν εκατοντάδες αγρότες και από την περιοχή μας, ανεξαρτήτως των πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων που έχει ο καθένας μας. Δεν εκλέγουμε Δ.Σ συλλόγων με γνώμονα να είναι αρεστά στην εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας.

Δεν θα δεχτούμε σαν αγρότες να προσωποποιείτε τον αγώνα μας και να λασπολογείτε συναδέλφους μας, τους οποίους αποφασίσαμε να μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι αγρότες οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά με εμάς στο δρόμο και αγωνιούν μαζί μας και οι αποφάσεις μας είναι συλλογικές και ομόφωνες.

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός απέτυχε και η κοινωνία μας στηρίζει, καθώς καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες επιστολών συμπαράστασης από σωματεία εργαζομένων, συλλόγους και φορείς του Τυρνάβου και της Ελασσόνας,οι οποίοι δέχονται αυτούσια τα αιτήματα μας, όπως τα δέχτηκε και η δημοτική αρχή της Ελασσόνας σε αντίθεση με εσάς.

Σας ευχαριστούμε εσάς και τη δημοτική αρχή για την ανύπαρκτη στήριξη σας μέχρι τώρα και για το χρόνο που μας διαθέσατε. Τα συμπεράσματα βγήκαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται αμείωτος και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να παρευρεθούν στα σημεία προσυγκέντρωσης που έχουμε κοινοποιήσει ώστε να μεταβούμε μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο όπως αυτό έχει οριστεί για την Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017 στην Αθήνα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ