ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πιστός σε μια παράδοση χρόνων ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί και φέτος τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, από τις 9.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα, την καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία για το Πάσχα.

Η αιμοδοσία γίνεται, όπως πάντα σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, το οποίο και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο, την ταυτοποίηση, την ασφάλεια και τη διαχείριση του αίματος.

Για την καλύτερη επιτυχία της αιμοδοσίας αυτής, που γίνεται ειδικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρείται στα Νοσοκομεία μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και καλεί τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να προσέλθουν στην αιμοδοσία έτοιμοι και πρόθυμοι:

Να προσφέρουν με την καρδιά τους και την αγάπη τους μια φιάλη από το αίμα τους.

Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας που κινδυνεύει.

Να κάνουν την καλύτερη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας τώρα το Πάσχα.

Να ακολουθήσουν στην πράξη το παράδειγμα του Χριστού μας, που πρώτος Αυτός πρόσφερε το Αίμα του πάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Να γίνουν και όσοι δεν είναι ακόμη ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Για να δώσει κάποιος αίμα πρέπει να είναι και να αισθάνεται απόλυτα υγιής, να έχει καλό αιματοκρίτη και κανονική πίεση, να μην έχει καταναλώσει αλκοολούχα ποτά το προηγούμενο βράδυ, να έχει κοιμηθεί καλά τη νύχτα και να έχει πάρει ένα ελαφρύ πρωινό, πριν πάει να δώσει αίμα.

Όλα αυτά επιβάλλεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από τους υποψήφιους Εθελοντές Αιμοδότες, που πρέπει να γνωρίζουν ότι δίνουν αίμα για να σώσουν και όχι για να βλάψουν κάποιον άρρωστο συνάνθρωπό μας και, φυσικά, χωρίς να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα είναι εκεί για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην κινητή μονάδα του Γ.Ν. Λάρισας, που θα πραγματοποιεί την αιμοληψία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ