ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Ο κ. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η αμπελοκαλλιέργεια στον Τύρναβο χτυπήθηκε από οξύτατο παγετό που έπληξε το ίδιο το φυτικό κεφάλαιο,γεγονός που σημαίνει ότι οι παραγωγοί θα έχουν απώλεια εισοδήματος και στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Τέσσερις μήνες αργότερα,τον Μάιο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ διαβεβαίωνε τους αμπελοκαλλιεργητές πως δεν θα έπρεπε να ανησυχούν, διότι θα στηρίζονταν από πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), καθώς οι επιτόπιοι έλεγχοι των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ διαπίστωσαν το υπαρκτόν της ζημίας.
Μάλιστα, το τοπικό φερέφωνο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Σαρχώσης,μετέδιδε συνεχώς στον Τύρναβο πως οι ζημίες των αγροτών θα αντισταθμίζονταν με ενισχύσεις ΠΣΕΑ, καθόσον όπως ισχυριζόταν είχε προσωπικές διαβεβαιώσεις από τον κ. Κουρεμπέ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει οικτρά τον κ. Σαρχώση και τον διασύρει στα μάτια των παραγωγών για πολλοστή φορά.Έγγραφο που ήρθε στον Δήμο, και το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε σε γνώση της “Δράσης Πολιτών”, αφήνει εκτός την αμπελοκαλλιέργεια από την διαδικασία των ΠΣΕΑ και εντάσσει μόνο τους ελαιώνες και την καλλιέργεια της ροδιάς.Με άλλα λόγια, ο κ. Σαρχώσης ενέπαιξε τους αμπελοκαλλιεργητές και τώρα είναι υπόλογος απέναντί τους.
Έτσι, η “Δράση Πολιτών” ζητά από τον κ. Σαρχώση να κοινοποιήσει το προαναφερόμενο έγγραφο και να απολογηθεί στους παραγωγούς εκείνους που πίστεψαν στις ψευδείς υποσχέσεις του.Τον προτρέπουμε, επίσης, να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του αναμεταδότη των ψευδών κυβερνητικών ειδήσεων, γιατί κούρασε τον αγροτόκοσμο του Τυρνάβου και καθίσταται αντικείμενο ανείπωτου χλευασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ