ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Επιστολή αναφορικά με τις  ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες των τοπικών κοινοτήτων Καλοχωρίου και Νέσσωνος του Δ.Τεμπών  απο τον παγετό που έπληξε την περιοχή στις 2 Απριλίου του 2017, απέστειλε στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος.

Με την επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του Ν. Λάρισας και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο δήμαρχος ζητάει να εξεταστεί άμεσα το σύνολο των αιτούντων παραγωγών που έκαναν δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ για την καλλιέργεια αμυγδαλιάς και όχι μόνο με την τακτική που ακολουθούν τα συνεργεία του ΕΛΓΑ.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος αναφέρει:

Όπως γνωρίζεται στις 2 Απριλίου  του 2017 σημειώθηκε παγετός στις τοπικές κοινότητες Καλοχωρίου και Νέσσωνος ,αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες αμυγδαλιάς,ροδακινιάς και βερικοκιάς.

Στα τέλη Απριλίου ξεκίνησε απο συνεργείο του ΕΛΓΑ προεκτίμιση όλων των πληγέντων  παραγωγών στο σύνολο (223 στον αριθμό ) .

Τις τελευταίες ημέρες  ξεκίνησε όμως εκτίμηση απο το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ όχι στο σύνολο των παραγωγών αλλα σε μέρος αυτών .

Ως δημοτικη αρχή ζητούμε να εξεταστεί άμεσα το συνολο των αιτούντων παραγωγών που έκαναν  δήλωση ζημιάς ,καθε παραγωγός πρεπει να εχει ενα αντικειμενικό πόρισμα για την ύπαρξη ζημιάς στην καλλιέργεια του και σαφώς πριν την συγκομιδή που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγε ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ