ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ

Έγιναν στάχτη 240 στρέμματα στα Άνω Βασιλικά Φαρσάλων- Σβήστηκε η φωτιά και στο Ψυχικό

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση σε δασική περιοχή της Μελιβοίας του δήμου Αγιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, ενώ 4 οχήματα με δύναμη πλέον των 13 πυροσβεστών έδωσαν μάχη με τις φλόγες αποτρέποντας τελικά την εξάπλωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν σε επιφυλακή δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς το επικλινές του εδάφους σε συνδυασμό με τις πρόχειρες χωματερές που ασυνείδητοι έχουν «στήσει» στην περιοχή προκαλούν φόβους για αναζωπύρωση.

ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ

Εξάλλου σβήστηκε η φωτιά που από το μεσημέρι της Τρίτης έκαιγε χορτολιβαδική έκταση και πουρνάρια στα Άνω Βασιλικά Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14.00 σε αγροτική περιοχή, πλησίον των εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ επιτόπου έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα, με περισσότερους από 20 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα της ΠΥΛ και του Πυροσβεστικού κλιμακίου των Φαρσάλων που μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες ολοκλήρωσαν την κατάσβεση.

Η καταστροφική πυρκαγιά έκανε στάχτη 200 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών και 40 στρέμματα δασικής έκτασης.

Τέλος χθες σβήστηκε και φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή του Ψυχικού, του δήμου Κιλελέρ, με τις φλόγες να μετατρέπουν σε στάχτη 20 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών και 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται σχετική προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ