ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βαρύ πυροβολικό χαρακτήρισε το ΓΝ Παπαγεωργίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια της επίσκεψής που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο. Ο κ. Πολάκης είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με το σωματείο των εργαζομένων ενώ στη συνέχεια έδωσε στοιχεία

για την κατάσταση του συστήματος υγείας μιλώντας στο προσωπικό στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι η άμεση πρόσληψη 100 ατόμων στο νοσοκομείο θα δώσει ανάσα στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι “μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου, τα νοσοκομεία θα στελεχώνονται και μέσω του ΟΑΕΔ για να υποστηριχθεί το σύστημα υγείας”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το νοσοκομείο ενισχύθηκε με 66 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ με την παράταση επικουρικού προσωπικού, και με επιπλέον 20 επικουρικούς γιατρούς. Παράλληλα, όπως τόνισε, εγκρίθηκαν και 16 θέσεις μόνιμων γιατρών.

Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που λειτουργεί, όπως είπε, με χαμηλό κόστος και έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα αν και λειτουργεί με τα 13 από τα 20 κρεβάτια λόγω έλλειψης νοσηλευτικoύ προσωπικού η οποία θα αντιμετωπιστεί με τις προσλήψεις που θα γίνουν.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε τον υπουργό ότι με βάση τα στοιχεία της 3ης ΥΠΕ το νοσοκομείο καλύπτει το 40% του κύκλου εργασιών της “με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του να αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου του προσωπικού της Περιφέρειας, που σημαίνει πως παράγεται διπλάσιο έργο”.

Η διοίκηση έθεσε ως προτεραιότητα στα αιτήματά της την έγκριση τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας καθώς και την έγκριση πρόσληψης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη 150 κενών οργανικών θέσεων. Η έγκριση της τροποποίησης του εσωτερικού κανονισμού θα γίνει, σύμφωνα με τον υπουργό, άμεσα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε επίσης την καταβολή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για παρασχεθείσες υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του, οι οποίες ανέρχονται στο σύνολό τους σε 232.991.441 ευρώ και κάλυψη του συνόλου της μισθοδοσίας των εργαζομένων με επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ