ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στο στόχαστρο του επικεφαλής της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Λαϊκή Συσπείρωση» μπήκε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ Τ. Τσιαπλέ να εκτοξεύει βέλη για σειρά θεμάτων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας ο Τάσος Τσιαπλές εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη για την κατάσταση του οδικού δικτύου περιμετρικά της Λάρισας, αλλά και για τις ελλείψεις σε φοιτητικές εστίες, όπως και για το θέμα του κτιρίου του τελωνείου, θέματα τα οποία είχε θίξει η παράταξη σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

«Χαράτσια στα διόδια και απαγόρευση έργων σε ανταγωνιστικούς δρόμους στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου, το δρόμο προς Φάρσαλα και σε πολλά ακόμη τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε», τόνισε ο κ. Τσιαπλές, ενώ περιγράφοντας την κατάσταση που αφορά στο κτίριο του τελωνείου δεν δίστασε να μιλήσει για «κτίριο που ρημάζει στο Ομορφοχώρι».

Τραγική χαρακτηρίστηκε η εικόνα που αφορά και στις φοιτητικές εστίες, αφού όπως επισημάνθηκε «μόνο στη Λάρισα στο ΤΕΙ παρακολουθούν 10.000 σπουδαστές, εκ των οποίων πάνω από 60% κατάγεται από άλλους νομούς με τις σπουδαστικές εστίες να  καλύπτουν μόλις 600, ενώ για τους 600 φοιτητές της Ιατρικής και της Βιοχημείας δεν υπάρχουν εστίες».

Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στάθηκε ιδιαίτερα και στην καταψήφιση της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών (στην Αμφιθέα Λάρισας και στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου), τονίζοντας πως «η παραγωγή και διανομή της ενέργειας πρέπει να γίνεται από έναν εθνικό αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομίας χωρίς εκμεταλλευτές, που θα εξασφαλίζει όσο γίνεται μεγαλύτερη επάρκεια ενέργειας, φτηνής για το λαό και θα προστατεύει το περιβάλλον».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ