ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα γεμάτο τριήμερο αφιερωμένο στον Αυτισμό αλλά και τη Νοσηλευτική Ογκολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Λάρισα, αφού το διάστημα από 13-15 Οκτωβρίου διεξάγονται στην πόλη

τόσο το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό, όσο και το 5ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας, ενώ και για τις δύο οργανώσεις παραχωρήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης συνεντεύξεις τύπου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

«Το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος ( Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) προχωρεί στην οργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου για τον Αυτισμό που θα γίνει στις 13,14 και 15 Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ πρόκειται για το τρίτο συνέδριο που διοργανώνεται στην πόλη μας με τη συμμετοχή σπουδαίων ελλήνων και ξένων επιστημόνων», τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων ατόμων με αυτισμό ν. Λάρισας Ε. Καλογεροπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου θα εμφανισθεί μουσική μπάντα από την Αγγλία (Παρασκευή 13/10, 20.30) στην οποία συμμετέχουν και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ενώ πέρνοντας το λόγο ο Κ. Αγοραστός τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και ένα διαδραστικό συνέδριο προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία.

«Πρέπει πολλά να γίνουν ακόμη στη χώρα μας, αφού κυρίως οι δομές ενηλίκων βρίσκονται στα σπάργανα», τόνισαν οι ομιλητές, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννη να υπογραμμίζει πως «σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οι συνεργασίες, οι επιστημονικές γνώσεις και πάνω απ’όλα οι δράσεις είναι αυτά που χρειάζονται οι κοινωνίες».

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

Εξάλλου το  5ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας, θα διεξαχθεί από τον Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδος στις 13 – 15 Οκτωβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα, ενώ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι διοργανωτές περιέγραψαν μια κοινή προσπάθεια με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ανθρώπου και των αναγκών του.

«Η καρδιά της Νοσηλευτικής Ογκολογίας θα χτυπά για 3 μέρες στην πόλη μας, η οποία βρίσκεται στο επιστημονικό επίκεντρο», τόνισε στηρίζοντας την όλη προσπάθεια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ