ΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ

Τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας έβαλε το απόγευμα της Τετάρτης στο FC ARENA η ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου επικράτησε της Παναχαϊκής με 3-0.

Σε έναν πολύ καλύτερο αγωνιστικό χώρο και με ενός λεπτού σιγή για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από το θάνατο του αδικοχαμένου φιλάθλου Χ. Μπλιώνα ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να «καρδιοχτυπούν» τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου παρά τη βροχή, αφού μόλις στο 2’ ο Αποστολόπουλος βρέθηκε απέναντι στο Θεοδωρόπουλο με το αδύναμο πλασέ να μπλοκάρεται από τον κίπερ της ΑΕΛ, ενώ 1’ λεπτό αργότερα και μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ ο Κυνηγόπουλος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των «βυσσινί»!

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα η ΑΕΛ βρέθηκε να προηγείται από το 9’, όταν ο Περόνε έβγαλε την ασίστ και ο Γιαννιτσάνης νίκησε το Βρονταρά γράφοντας με υπέροχο πλασέ το 1-0 για την ομάδα του.

Η Παναχαϊκή επιχείρησε να αντιδράσει περνώντας στην αντεπίθεση με το Θεοδωρόπουλο να δηλώνει παρών σε δύο περιπτώσεις αντιδρώντας σωστά σε προσπάθειες του επικίνδυνου Ελευθεριάδη (11’ και 19’), ενώ στο 27’ φαλτσαριστό σουτ του Μασούρα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία των πατρινών.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη να «κλειδώσει» τη νίκη και το πέτυχε στο 51’ όταν ο Περόνε από δημιουργός χρήστηκε εκτελεστής γράφοντας το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στη ρίζα του δοκαριού πριν καταλήξει στα δίχτυα του Βρονταρά.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 78’ ο ιδιαίτερα ουσιαστικός το τελευταίο διάστημα Κρίζμαν, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε ασταθή απόκρουση του Βρονταρά μετά από σουτ του Γιαννιτσάνη για να πάρει το… ριμπάουντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια νίκη ψυχολογίας, ενώ επόμενη αντίπαλος των «βυσσινί» είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη γειτονική πόλη, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για τη φάση του 68’, με το διαιτητή της αναμέτρησης να ακυρώνει τέρμα του Μακρυδημήτρη για φάουλ που προηγήθηκε στο γκολκίπερ της ΑΕΛ.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κόντορ, Λαγός, Μπάλλας (Κρίσμαν), Μασούρας (81’ Μακρής), Περόνε, Κρητικός (69’ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (51’ Αποστολόπουλος), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55’ Σπανός), Κυνηγόπουλος (82’ Στεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8ος όμιλος)

  1. ΠΑΟ 6
  2. ΑΕΛ 3
  3. Παναχαϊκή 3

4.Αναγέννηση Καρδίτσας 0

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ