ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ (ΦΩΤΟ)

Δυναμική πανεργατική συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και μνημονίων που εφαρμόζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης και μετά από σχετική πρόταση του ΠΑΜΕ.

Παρά τη βροχή που προηγήθηκε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και εκπρόσωποι σωματείων έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Μπλέκος άσκησε δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση, στηλιτεύοντας ιδιαίτερα τις πολιτικές που εφαρμόζονται αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

«Είμαστε εδώ, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, γυναίκες και νέοι άνθρωποι ενωμένοι και αποφασισμένοι όχι μόνο να δείξουμε τη δύναμή μας αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας πως «αποτελεί πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους».

Καλώντας όλους σε κοινή δράση απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και συσπείρωση στα σωματεία η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ