«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ 11ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ

Κυριολεκτικά «βράζει» η συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός 12χρονου ρομά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα σημειώθηκε σε σημείο όπου η περίφραξη ήταν παραβιασμένη, ενώ εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για εγκατάλειψη της συνοικίας και έκθεση δεκάδων παιδιών σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος των οδών Βοιωτίας και Διαγόρα, όταν ο ανήλικος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει υπόγεια διάβαση προκειμένου να περάσει απέναντι, ωστόσο η πλημμυρισμένη από την πρόσφατη βροχόπτωση διάβαση οδήγησε το μικρό παιδί στο να επιχειρήσει να διασχίσει κάθετα τις γραμμές περνώντας από την παραβιασμένη περίφραξη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες μιλούσαν για εγκλωβισμό του νεαρού ρομά όταν επιχείρησε να μαζέψει μια μπάλα που βρέθηκε στις γραμμές του τρένου την ώρα που έπαιζε με συνομηλίκους του, ενώ επιτόπου έσπευσε και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβει, αφού το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί ήδη στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και κατέληξε.

Δεκάδες ρομά βρέθηκαν στα επείγοντα του ΓΝΛ αγωνιώντας για την τύχη του 12χρονου, ενώ στο άκουσμα της θλιβερής είδησης η ατμόσφαιρα «βάρυνε» χωρίς να λείψουν οι κατάρες και οι απειλές.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές σε επιφυλακή βρίσκεται και η αστυνομία για το φόβο ύπαρξης αντιδράσεων από κατοίκους της συνοικίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ