ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλη με αφορμή τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο

Βροχή τηλεφωνημάτων και διαμαρτυριών από κτηνοτρόφους δέχεται τις τελευταίες ημέρες η δημοτική παράταξη “Δράση Πολιτών” για τις ζημιές που υπέστη από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις το αγροτικό οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν, για να προσεγγίζουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις.

Όπως υποστηρίζουν, η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής είναι εξοργιστική και οι ίδιοι έχουν μείνει εντελώς αβοήθητοι στο έλεος του θεού και των καιρικών συνθηκών. Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν, το κτηνοτροφικό οδικό δίκτυο από την περιοχή Γκαβάνια μέχρι την περιοχή Λιβάδια έχει “ξεθεμελιωθεί” και κανείς δεν συγκινείται. Μολονότι δε ειδοποίησαν τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής για το πρόβλημα, έλαβαν την απάντηση ότι ” δεν υπάρχουν καύσιμα” για την λειτουργία των μηχανημάτων.
Τελικά, για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι στον Δήμο Τυρνάβου δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός έκτακτων αναγκών για την υποστήριξη τουλάχιστον των ανθρώπων της παραγωγής, όταν πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι άνθρωποι φωνάζουν, διαμαρτύρονται, αλλά οι υπεύθυνοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια, καθώς συλλαμβάνονται απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν τις ανακύπτουσες έκτακτες ανάγκες.
Ας σοβαρευτούν, λοιπόν, οι κύριοι του Δήμου και ας κάνουν τα αυτονόητα, διαφορετικά ας παραιτηθούν και ας πάνε στα σπίτια τους. Αν δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία δυο μηχανήματα, δεν φταίνε οι κτηνοτρόφοι. Φταίει ο δικός τους κακός προγραμματισμός, η δική τους απρονοησία και η δική τους απάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ