ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η απάντηση του νομικού εκπροσώπου των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης σε πρόσφατα δημοσιεύματα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη νύχτα μεταξύ των ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης και των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, ουζερί, κ.τ.λ).

Θα ήθελα ως νομικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης  να κάνω μία διευκρίνιση σχετικά με το θέμα αυτό το οποίο έχει προκύψει , έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες. Επίσης θεωρώ  σκόπιμο να ξεκαθαρίσω  ότι οι εντολείς μου θεωρούσανε, θεωρούνε και θα θεωρούνε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος συναδέλφους τους με τους οποίους είχαν και έχουν άριστη συνεργασία.

Μέσω λοιπόν ενός υπό σύσταση σωματείου, το οποίο φέρει την επωνυμία “ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΘΕΞΙΣ” προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε το υπέρογκο   ποσοστό το οποίο είναι  αναγκασμένοι οι εντολείς μου  να αποδίδουνε στο Δήμο βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό το οποίο και είναι 5% επί του τζίρου τους αντιστοιχεί σε μεγάλα πόσα τα οποία θα πρέπει να δίδονται από τις επιχειρήσεις τους  προς αυτόν. Κάτι τέτοιο καταλαβαίνουμε όλοι μας, ότι γονατίζει την βιωσιμότητα των  επιχειρήσεων  τους  και ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου αυτή  είναι οριακή.

Επίσης σκοπός του υπό σύσταση σωματείου ήταν και είναι να περιοριστεί το φαινόμενο, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σχετικώς με την διοργάνωση των επονομαζόμενων live. Είναι χαρακτηριστικό και αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε Λαρισαίος πολίτης ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί τα καταστήματα καφέ, μπαρ, ουζερί τα οποία προβαίνουν σε συγκρότηση μικρής ολιγομελούς ομάδας μουσικών οι οποίοι αποτελούν μια ορχήστρα που έχει ως σκοπό να διασκεδάσει  τον κόσμο. Δυστυχώς όμως η κίνησή τους αυτή  δημιουργεί φαινόμενα αθέμιτου  ανταγωνισμού αφού τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που το οργανώνουν αποδίδουν ανταποδοτικό τέλος στον Δήμο 0,5% επί του μηνιαίου τζίρου, και ένα μικρό ποσό αντιστοίχως στην Α.Ε.Π.Ι.  ενώ τα κέντρα διασκέδασης είναι υποχρεωμένα να αποδίδουν 5% όπως προανέφερα στο Δήμο και μηνιαία ποσά που ξεπερνάνε τα 800 € στην ΑΕΠΙ. Στην ουσία τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υποκαθιστούν   τα κέντρα διασκέδασης με αποτέλεσμα τα τελευταία να μην μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους. Παρόλα αυτά και αναγνωρίζοντας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε , πρέπει να  μπει ένα τέλος στο φαινόμενο αυτό ( διοργάνωσης live) αφού αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργιά των επιχειρήσεων τους .  Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι ουδείς επιθυμεί διαμάχες και διενέξεις αλλά θα πρέπει να προασπιστούν και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης ! Και όταν η ίδια η πολιτεία δεν μπορεί να πράξει το αυτονόητο , τότε αναγκαστικά χρειάζονται συλλογικές προσπάθειες. Επιπροσθέτως να σημειώσω ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να ωφελεί και τα δύο μέρη.

 

Με εκτίμηση

Απόστολος Δημ. Δόκος

Νομικός εκπρόσωπος σωματείου

<< ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΘΕΞΙΣ>>

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ