ΕΚΟΨΕ ΠΙΤΑ Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της κοπής πίτας της ΔΑΚΕ καθηγητών Ν.Λάρισας την Κυριακή 4/2/18.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό , εκπρόσωποι των βουλευτών της Ν.Δ., ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος,η αρχηγός της μείζονος   αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ.Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ.Λάρισας κ.Χρήστος Καπετάνος, ο καθηγητής και πολιτευτής της Ν.Δ.κ.Γιώργος Αδαμούλης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ν.Λάρισας και πρόεδρος των δασκάλων κ.Δημήτρης Παπαποστόλου καθώς  και πλήθος στελεχών της ΔΑΚΕ και καθηγητών.

Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των καθηγητών της ΔΑΚΕ  Ν.Λάρισας κ.Σταμάτης Μαλάκος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους λέγοντάς τους τα παρακάτω:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας στην κοπή της πίτας της παράταξής μας,της ΔΑΚΕ Δ.Ε.Λάρισας,της μοναδικής συνδικαλιστικής παράταξης  στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία με συνέπεια λόγων και έργων στηρίζει όλα τα χρόνια με όλες της τις δυνάμεις ,τον πολύπαθο μάχιμο καθηγητή.

Ερχόμαστε στο 2018 μετά από μία χρονιά αγώνων και συνδικαλιστικών  νικών της παράταξης.

Είμαστε πάντοτε παρόντες στους αγώνες για τα συμφέροντα του κλάδου και μόνον αυτά .Είμαστε πάντα απέναντι, όρθιοι, σε αυτούς που αντιτίθενται στην ενότητα και τη συσπείρωση του κλάδου ,διεκδικώντας μια παιδεία πάντοτε με αρχές, άξιες ,ιδανικά,  ακόμη και αν πολλές φορές χρειάζεται να βρεθούμε αντιμέτωποι και με το δικό μας πολίτικο φορέα.

Παλεύουμε πάντοτε, με όρους συλλογικότητας και σύνθεσης, για μια εθνική πολιτική για την παιδεία.

Στα δύσκολα τελευταία χρόνια των μνημονίων και ειδικά στη λαίλαπα των 3 τελευταίων χρόνων της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ,είναι κοινός τόπος, ότι η εκπαίδευση τείνει προς οριστική διάλυση.Τι να πρωτοεπισημάνουμε;Τις εξωφρενικές δηλώσεις του Φίλη, του Γαβρόγλου  και  Μπαλτά  ;Την απίθανη πολιτική στις μεταθέσεις και αποσπάσεις; Τη μείωση των ωρών βασικών μαθημάτων και οργανικών θέσεων;  Το κόψιμο των διορισμών  αντί των 20.000 προσλήψεων που δεσμεύτηκαν; Την καταβαράθρωση ,αντί την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ;   Τα μισθoλογικάΤα συνταξιοδοτικά;Την τραγική διαδικασία επιλογής των διευθυντών των σχολείων, η οποία έχει καταλήξει στις περισσότερες περιφέρειες στα δικαστήρια; Τι να πρωτοπούμε;Είναι κοινός τόπος σε όλους σας.

Αντί αυτών βέβαια,μια συνεχής,ακόμη και μέσα από τις επίσημες  εγκυκλίους που έρχονται στα σχολεία καθημερινά, αριστερή ρητορική χωρίς αρχή,μέση και τέλος.Χωρίς καμία προοπτική για την επίλυση κανενός από τα δεκάδες ζητήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τον κλάδο.

Αγαπητοί φίλοι ,η Δακε διαχρονικά, στους χώρους των σχολείων αλλά και στην ΕΛΜΕ, στα υπηρεσιακά συμβούλια ,στα συνέδρια του κλάδου, υποστηρίζει σταθερά θέσεις που στηρίζουν και θα αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο.

Πρέπει όμως και η ηγεσία του πολιτικού μας φορέα αλλά και οι βουλευτές μας, κάποια στιγμή, να μας ακούσουν και να μας στηρίξουν ουσιαστικά.

Η αλήθεια είναι ότι οι τοπικοί βουλευτές  της ΝΔ πάντοτε από τις θέσεις ευθύνης στα θέματα παιδείας  που  κατείχαν, και μας άκουγαν και προσπαθούσαν να επιλύσουν ζητήματα.  αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτοί .Χρειάζεται  η ηγεσία του τομέα παιδείας της Ν.Δ. να καταλάβει οτι και στο νομό Λάρισας αλλά και πανελλήνια, τα στελέχη της Δακε με την εμπειρία τους και τη στάση τους, αν εισακουστούν, θα μπορέσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη λύση  των σοβαρών προβλημάτων της παιδείας τώρα που σύντομα θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ.Θανάσης Φούντας ο οποίος έκανε και ένα σύντομο απολογισμό της νικηφόρας πορείας της ΔΑΚΕ τα τρία τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ