ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΕΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

Τί απαντά η δημοτική αρχή 

Αντιδράσεις και ερωτήματα από την πλευρά ζωόφιλων προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, για τα ανεπιτήρητα άλογα που βρίσκονται κοντά σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε Αρυροπούλι, Δελέρια, Ροδιά και για την περισυλλογή τους με τη βοήθεια ιδιωτών.

Οι ζωόφιλοι εξέφρασαν ανοιχτά φόβους για εξαφάνιση των ζώων που όπως υποστήριξαν κινδυνεύουν να πληρώσουν την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών τους οι οποίοι τα διατηρούν μόνο και μόνο για να εισπράττουν επιδοτήσεις.

Μάλιστα κάποιοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε ανοικτή διαμαρτυρία κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου αν δεν υπάρξουν πειστικές εξηγήσεις για την περισυλλογή και την μετέπειτα τύχη των αλόγων.

Ο ΔΗΜΟΣ

Με δεδομένες τις παραπάνω αντιδράσεις το paidis.com επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Χρ. Τσιόπα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στόχος της ανακοίνωσης του δήμου είναι να βρεθούν προ των ευθυνών τους οι ιδιοκτήτες των αλόγων και να φροντίσουν οι ίδιοι για την απομάκρυνση των ζώων από τις περιοχές με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Μάλιστα σημείωσε ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, πράγμα που θεωρεί απίθανο, αφού θα κινδυνέψουν με απώλεια των επιδοτήσεων που εισπράττουν, η δημοτική αρχή και ο ιδιώτης θα φροντίσουν απλά για την απομάκρυνση των ζώων από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και για τη μεταφορά τους σε χορτολιβαδικές εκτάσεις της περιοχής.

Κανένα ζώο δεν πρόκειται να κινδυνεύσει και κανένα ζώο δεν θα εξαφανιστεί, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόπας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ