ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα του 2ου ΣΔΕ και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

«Η εκπαίδευση αποκτά ιδιαίτερο νόημα και χαρακτηριστικά μέσα στη φυλακή, αφού συμβάλλει καθοριστικά και μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο».

Αυτό ήταν το μήνυμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΟΥΗΛ της Λάρισας από το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση ευαισθητοποίησης όπου πανεπιστημιακοί, στελέχη υπουργείων και εκπαιδευτές ενηλίκων μοιράστηκαν την ευρωπαϊκή τους εμπειρία μέσα από το ταξίδι τους σε σχολεία φυλακών του Βελγίου, αλλά και τους προβληματισμούς τους για την εκπαίδευση στις φυλακές.

Στις εισηγήσεις τους ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 2ου Σ.Δ.Ε. Γιώργος Τράντας και Κωνσταντίνος Οικονόμου αναφέρθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποίησε το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας στο Βέλγιο, ενώ οι πανεπιστημιακοί Χρήστος Γκόβαρης και Κώστας Μάγος, η Διευθύντρια Επαγγελματικής Κατάρτισης Ο.Α.Ε.Δ. Αθηνά Λάζου και τα στελέχη του νεοσύστατου Τμήματος του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση στα Καταστήματα Κράτησης Πιέρα Λευθεριώτου και Μαρία Παυλή- Κορρέ στάθηκαν ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στη φυλακή.

Τέλος, οι εκπαιδευτές ενηλίκων Βασιλική Χαδουλίτση, Μαρία Γιαννακοπούλου και Χρήστος Καραγεωργόπουλος μετέφεραν την εμπειρία δημιουργίας εναλλακτικού σχολείου στη φυλακή Κασσαβέτειας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας και στο φουαγέ του θεάτρου λειτούργησε από τον Σύλλογο «Διέξοδος, για το σωφρονισμό και την επανένταξη» bazaar με δημιουργίες των έγκλειστων στη φυλακή Λάρισας και εθελοντριών του Συλλόγου για την ενίσχυση του κοινωνικού του έργου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ