ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – απάντηση του Τηλέμαχου Κατσικαβέλα, προέδρου Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης δήμου Τυρνάβου

Ενημερώνουμε τον υβριστή της Δράσης Πολιτών ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου ήρθαν να καλύψουν προβλήματα των προηγούμενων ετών.

Μετά από συνεννόηση με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων αντικαταστάθηκαν ή επισκευάστηκαν όλες οι πόρτες των τουαλετών, που είχαν πρόβλημα με σκουριά, καθαρίστηκαν τα πλακάκια από γκράφιτι και ό,τι άλλο υπήρχε, ξεβούλωσαν δύο τουαλέτες που δεν λειτουργούσαν όπως και τα φρεάτια και οι σωλήνες αποχέτευσης. Όλα αυτά έγιναν μέσα στην 1η εβδομάδα μετά από τη συνάντηση με το Σύλλογο γονέων.

Το μαρμάρινο δάπεδο που χρειάζεται τρίψιμο με ειδικό μηχάνημα και γυάλισμα δεν μπορεί να γίνει μέσα στη λειτουργία του σχολείου και έτσι οι εργασίες αυτές όπως και οι επισκευές στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις προγραμματίστηκαν να γίνουν στις διακοπές του Πάσχα.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικές παρεμβάσεις ανακαίνισης σχολικών κτιρίων (αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερικοί χρωματισμοί, θέρμανση) μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω ένταξης σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και το κτίριο του ΕΠΑΛ Τυρνάβου είναι στον κατάλογο των προτάσεων του Δήμου για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Στο πλαίσιο δε επίλυσης ζητημάτων διαρροής της στέγης εντός των αιθουσών διδασκαλίας, κάτι που ταλαιπωρούσε επί δεκαετία τη λειτουργία του σχολείου, το 2017 ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της στέγης του κτιρίου εμβαδού 1.750τμ με ανεστραμμένη μόνωση και υγρομόνωση.

Κρίνω σκόπιμο επίσης να αναφέρω ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ως και σήμερα για τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια ενίσχυσε την προβλεπόμενη επιχορήγηση πέραν του διπλάσιου με ίδιους πόρους.

Αυτά τα ολίγα σε όσους γράφουν ψέματα και ανακρίβειες και τέλος θα συνιστούσαμε στον υβριστή να αφήσει τους χαρακτηρισμούς και να ψάξει άλλους τρόπους για να διασφαλίσει την υποψηφιότητά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ