ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού Θεάτρου του ΟΥΗΛ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικών και σπουδαστών η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΩΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ (BLS/AED)» που διοργάνωσε η Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας, στα πλαίσια των επιμορφωτικών της δράσεων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Ο υπεύθυνος του γραφείου εκπ/σης του ΕΚΑΒ Λάρισας Ξενοφών Λέτσας σε συνεργασία με την εκπ/τρια και διασώστρια κ. Χρύσα Γιαλαμά ενημέρωσαν το κοινό σε βασικές και σωτήριες δεξιότητες, για την Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις και την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Κωσταρόπουλος Γεώργιος ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η τοποθέτηση σε κεντρικά σημεία δημοσίων χώρων  Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών  (ΑΕΑ) ενώ μέχρι στιγμής έχουν ήδη παραληφθεί 29 Απινιδωτές – πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη τοποθετηθεί -και έχει ξεκινήσει και η εκπαίδευση στη χρήση των Απινιδωτών από τους υπευθύνους των χώρων.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αλεξούλης Γιάννης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και του συλλόγου εκπ/κων Α/θμιας ν. Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δημήτρης ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου κ πρώην Αντιδήμαρχος κ. Χρυσοβέργης Κων/νος, η πρόεδρος της Επιτροπής Αθμ/ιας Εκπ/σης του Δήμου Τυρνάβου και δημοτική Σύμβουλος κα. Σουρλατζή Ρούλα, η πρώην περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας κα Ζιάκα Βασιλική, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ. Χασιώτης Δημήτριος, ο υπεύθυνος της Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Ζέρβας Κων/νος, ο πρώην προϊστάμενος του Γρ. Φυσικής Αγωγής Λάρισας κ. Κούργιας Βασιλειος, σπουδαστές από το 2ο ΙΕΚ Λάρισας και πλήθος κόσμου.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας ευχαριστεί την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για την παραχώρηση του χώρου καθώς και το γραφείο εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας για την συνεργασία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ