ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, η αρχαιολόγος κ. Σοφία Καραπάνου θα πραγματοποιήσει ξενάγηση για το κοινό στην περιοδική έκθεση «ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ», που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Η ξενάγηση θα συνοδευτεί από παράσταση Κλασικού Αρχαίου Ελληνικού χορού συνοδευόμενου από Αρχαία Ελληνική ποίηση και μουσική. Θα χορέψει η κ. Ανδριάνα Παπανικολάου, η οποία έχει ειδικευτεί στον Ελληνικό Κλασικό χορό της Μεθόδου Ρούμπι Τζίννερ.

Είσοδος στην εκδήλωση με το εισιτήριο του Μουσείου.

Βιογραφικό της Ανδριάνας Παπανικολάου

Η Ανδριάνα Παπανικολάου  έχει σπουδάσει χορό στο Πρετόρια  ΤΕΙ της Νότιας Αφρικής  από όπου απέκτησε δίπλωμα διδασκαλίας  χορού. Έχει ειδικευτεί στον Ελληνικό Κλασσικό Χορό της Μεθόδου Ρούμπι Τζίννερ  σπουδάζοντας στο Νότια Αφρική και στο Λονδίνο από  όπου απέκτησε τα ανάλογα διπλώματα  διδασκαλίας  του ISTD (Imperial Society of Teachers of Dance  του Λονδίνου).

Υπήρξε δασκάλα μπαλέτου στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) του Υπ. Πολιτισμού  για δέκα χρόνια και χόρεψε  με πολλές ελληνικές ομάδες χορού με κορύφωμα τα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Με δικές της χορογραφίες έχει συνεργαστεί και με αναγνωρισμένους   καλλιτέχνες και ερευνητές όπως τον Στέλιο Ψαρουδάκη ( Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθηνών   ΕΚΠΑ), Δημήτρη Πετσετάκη ( μουσικός ), Σπύρο Ζαμπέλη (ερασιτέχνης μουσικός  και δημιουργός αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων) και τον Γιάννη Τράντα (σκηνοθέτης Εστία Θεάτρου Ερινεώς, Βόλο), Ευαγγελία θαλασσινή  (σκηνοθέτης) και δίδαξε το Ελληνικό Κλασσικό χορό  στη Δώρα Στράτου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ