ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 14ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια εκδρομής τους

Ο πιο αντικειμενικός κριτής της επιτυχίας μιας σχολικής εκδρομής είναι οι μαθητές της. Ο ενθουσιασμός τους, οι γλαφυρές περιγραφές, οι φωτογραφίες, τα χαμόγελα. Έτσι, γεμάτοι εντυπώσεις και ενθουσιασμό και οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του 14ου ΓΕΛ Λάρισας, επιστρέφοντας από την τριήμερη εκδρομή τους στην Αθήνα.

Πρώτος προορισμός ήταν η Βουλή των Ελλήνων, ο ναός της Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Με έμπειρους ξεναγούς, σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά θαύμασαν αυτό  το μοναδικής ομορφιάς οικοδόμημα, θυμήθηκαν την ιστορία του, περιδιάβηκαν στους χώρους του. Ανέβηκαν την επιβλητική σκάλα για να φτάσουν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου και να περιηγηθούν στον  εντυπωσιακό αυτό χώρο  με την μόνιμη έκθεση και  τα ιστορικά της κειμήλια . Στη συνέχεια πέρασαν στα θεωρεία της αίθουσας των συνεδριάσεων της Βουλής και παρακολούθησαν για 10 λεπτά τις  ομιλίες που ελάμβαναν χώρα  την ώρα εκείνη.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό του  και θαύμασαν την Εθνική  Βιβλιοθήκη, τα αναγνωστήρια, τη Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και τις  περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στον 4ο όροφο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν  στους μοναδικής στον κόσμο ομορφιάς ναούς, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τον Ναό της Αθηνάς, τα Προπύλαια. Η εκδρομή έκλεισε με περιπάτους στο Σύνταγμα, στην Ερμού, στο Μοναστηράκι.

Ήταν μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη για τους μαθητές/τριες και τους συνοδούς καθηγητές Κασσίδα Ασπασία, Πουτσιάκα Ζωή και Σιλιντζή Αγορή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ