ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα

Μεγαλώνει καθημερινά η ανησυχία και η αγανάκτηση των αγροτών του Αμπελώνα γιατί δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, εξ αιτίας της κακής λειτουργίας του αγροτικού δικτύου ύδρευσης.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή,  επιδεινώνεται όμως τις περιόδους που απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Η σοβαρότερη αιτία είναι το απαρχαιωμένο δίκτυο εξ αιτίας του οποίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις μας, χάνεται το 50% του νερού, ενώ απαιτείται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας για την άντληση του από τις πομόνες με συνέπεια την αύξηση του κόστους  και την δημιουργία χρεών προς την ΔΕΗ.

Η σημερινή άσχημη  κατάσταση του αγροτικού δικτύου άρδευσης και η οικονομική κατάσταση του ΤΟΕΒ,  οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν απ’ όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις σε ότι αφορά την δημιουργία των απαραίτητων και κατάλληλων υποδομών στον αγροτικό τομέα (υπόγειο δίκτυο), καθώς επίσης και στον τρόπο διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της Περιφερειακής Διοίκησης που δεν φρόντισε για έργα που θα ανακουφίζουν τους αγρότες. Τα όποια έργα γίνονται δεν είναι αυτά που χρειάζονται.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, ενόψει και του καλοκαιριού και με δεδομένο ότι το σύνολο της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση εξ αιτίας των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, των χαρατσιών( ΕΛΓΑ-ΕΦΚΑ), του υψηλού κόστους παραγωγής και των αυξημένων εξόδων για τη  διαβίωση των οικογενειών τους,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη παροχή των αναγκαίων ποσοτήτων νερού για το πότισμα όλων των καλλιεργειών.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τους συναδέλφους αγρότες σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επίλυση των παρά πάνω προβλημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ